Wat doe jij in 23 seconden? Een Mercedes jatten?

Wat doe jij in 23 seconden? Een Mercedes jatten?

Had my car stolen last night.Anyone got keyless go (merc) make sure you dbl click the lock button or put keys in a metal box, Apparently this deactivates the key. Whatever device these C__ts use deactivates the tracker the lot, buy buy merc 👋👋🤬

Geplaatst door Danny Talbot op donderdag 17 mei 2018

 
Auto’s worden steeds beter beveiligd en daarmee worden dieven steeds gehaaider. Het een houdt het ander helaas in stand in dit geval… 

De film ‘Gone in 60 seconds’ wordt het schaamrood op de lippen bezorgd door het dievengilde van tegenwoordig. Vorige week lukte het dieven om in, helaas, recordtijd een gloednieuwe Mercedes-Benz C-klasse te ontvreemden in Engeland. Hoe lang ze ervoor nodig hadden om rustig weg te rijden? 23 seconden. In de tijd waarin jij en ik niet eens onze veters kunnen strikken, jatten dieven de nieuwste auto’s.

Keyless-entry en ‘start at the push of a button’ zijn geweldige features op de auto’s van tegenwoordig, maar ook meteen de boosdoeners van dit soort vingervlugge criminaliteit. De ene dief heeft een apparaat wat de ‘golven’ van de originele sleutel opvangt en deze doorgeeft aan de tweede dief die met een kastje de sleutel die gewoon binnen op tafel ligt ‘nabootst’ en zo kunnen de dieven de auto openen en ermee wegrijden, zonder de originele sleutel ook maar in hun handen te hebben gehad.

Hoe je kunt voorkomen dat ongenode gasten verstoppertje-zonder-terugvinds gaan spelen met je auto? Onze collega Wouter van Autoblog.nl heeft wat tips voor jullie!

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.