Wansmaak in zijn puurste vorm: Mercedes Maybach met 22″ Forgiato wielen

Wansmaak in zijn puurste vorm: Mercedes Maybach met 22″ Forgiato wielen

Mercedes Maybach S650 Cabriolet

Toen de Maybach 57S, 62S en de Landaulet werden geïntroduceerd, stonden deze symbool voor ultieme luxe. De dakloze opvolger die dit statement voort moest zetten, de Mercedes Maybach S650 Cabriolet, stelde het publiek echter teleur..

Want in feite staat er een S-klasse met Maybach logo’s. Geen slecht woord over de S-klasse, allerminst, maar het is toch niet de Maybach zoals we hem gewend zijn. En alsof het nog niet slechter kon, heeft de Amerikaanse velgenboer Forgiato een 22 inch wiel ontworpen voor dit vrachtschip, waardoor de auto rechtstreeks uit de clip ‘Candy Shop’ van 50 Cent lijkt te zijn gerold. Forgiato’s statement? ‘We hebben subtiele aanpassingen gedaan aan de auto’. Ja, als je normaliter 32-inch lichtmetaal onder een auto bonjourt, is deze Maybach ‘subtiel’ te noemen.

Maar laten we niet afdwalen en even de pluspunten van deze auto op een rij zetten: Een v12 met 612 pk en 1000 Nm aan koppel. Een gelimiteerde oplage van 300 stuks. (75 in Amerika en 225 verdeeld over de rest van de wereld) En een lak zo rood op dit exemplaar, dat Sinterklaas zich afvraagt of zijn mijter wel rood genoeg is.

Maar dan moeten we het toch zeggen, de rode accenten op de wielen moeten de auto becomplimenteren, maar daardoor gaat het geheel goedkoper ogen in plaats van exclusiever. Over smaak valt te twisten, laten we maar zeggen…

Mercedes Maybach S650 Cabriolet

Mercedes Maybach S650 Cabriolet

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.