Wanneer 702 pk niet genoeg is: Hennessy Mammoth 1000 TRX

Wanneer 702 pk niet genoeg is: Hennessy Mammoth 1000 TRX

Meer dan 1.000PK in de toch al niet misselijke TRX, Hennessy Performance doet het! En we moeten het wel goed zeggen, deze Mammoth 1000TRX heeft 1.012PK ter beschikking..

De Dodge RAM TRX zal nooit dezelfde productieaantallen halen als bijvoorbeeld de VW Golf, maar dat hoeft ook niet. Want stel je toch eens voor dat je bij de McDrive aan komt en er staan al 3 TRX’en voor je. We zeggen niet dat het niet kan gebeuren, maar hoogstens onwaarschijnlijk is het zeker.

Maar voor degene die nog niet uniek genoeg denkt te zijn, kan dus aankloppen bij Hennessy Performance. Deze tuner koopt welgeteld 200 TRX’en op (vandaar de leverproblemen aan de EU op dit moment, dankjewel daarvoor) en bouwt deze allemaal om. Wat het resultaat daarvan is? Een ordinair dikke pick-up die ordinair snel is en nagenoeg iedere supercar het nakijken geeft. Lees even mee: 1.012PK en 1.313Nm aan koppel. Van 0 – 96 km/h in 3.2 seconden en een kwartmijl wordt afgelegd in net 11,4 seconden, dit is echt ongekend snel.

Wat is er aangepast aan deze MAMMOTH?

Motorisch gezien is het antwoord ‘vrij weinig’. Enkel de supercharger, injectoren en het luchtfilter worden aangepast. En dit is een bericht vanuit ons als Hart voor Auto’s: Probeer het niet om er een LPG-tank in te leggen, we komen je opzoeken!

Maar er is meer, zoals je op de foto’s ziet. Je kunt een offroad-pakket afnemen en dan krijg je een nieuwe bumper met gravering, grotere wielen, een lift-kit en een hoop verlichting. Als ze je dan nog niet aan horen komen, zien ze je in ieder geval wel.

Wat kost een MAMMOTH 1000 TRX?

De Hennessey Mammoth kost verbazingwekkend genoeg omgerekend maar 125.000 euro in Amerika, auto inclusief tuning. Wil je een Hennessey Mammoth naar Nederland halen, dan trek de portemonnee maar voor de BTW en de invoerrechten. Ben er wel snel bij, want de eerste 100 units zijn al gereserveerd.

En wij zijn fan van Hennessy Performance, want welke andere tuner geeft 2 jaar of 24.000 mijlen aan garantie op hetgeen ze afleveren? Precies.

Bron: HennesseyPerformance.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.