Racelegende Walter Röhrl crasht Porsche 918 Spyder

Racelegende Walter Röhrl crasht Porsche 918 Spyder

De naam Walter Röhrl moet je als petrolhead zijnde wel wat zeggen. De Duitser is een tweevoudig wereldkampioen rally rijden die tegenwoordig actief is bij Porsche in de ontwikkeling van nieuwe auto’s maar voornamelijk bekend als testrijder.

Op het Duitse circuit Sachsenring rijdt Walter Röhrl met een Martini-gestreepte Porsche 918 Spyder met Weissach Package wanneer het bij een snelheid van 200 km/h misgaat. Even lijkt de wereldkampioen de dure Porsche uit de vangrail te houden maar na enkele meters zijwaarts te hebben gegleden klapt hij alsnog in de vangrail

Tegenover Auto Bild vertelde Röhrl dat er iets op het wegdek moet hebben gelegen. Hij vertelde dat hij al meerdere malen met dezelfde snelheid door die bocht was gegaan en dat het elke keer goed aanvoelde.

Porsche 918 Spyder
De hypercar van Porsche is er in Nederland vanaf € 780.450,-. Neem je ook nog het Weissach Package, dan moet je zo’n € 853.050,- neertellen. Echter zijn alle 918 stuks uitverkocht en is het laatste exemplaar vorige week van de band komen rollen. Wil je er nog eentje hebben dan zul je dus opzoek moeten gaan naar een leuk geprijsde occasion! De 918 Spyder is voorzien van een 4.6-liter V8 met 2 electromotoren welke een gecombineerd vermogen leveren van 887 pk en 800 Nm koppel. 0 tot 100 km/h gaat in 2,8 seconden en hij heeft een topsnelheid van 345 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.