Waarom moet je lid worden van de club van AUTODOC?

Waarom moet je lid worden van de club van AUTODOC?

AUTODOC heeft met de club een handige functie gestart. Als je hierop een account start dan zul je gebruik kunnen maken van een praktisch hulpmiddel. Op het platform kun je onder meer je handelingen bijhouden, maar ook analyseren. Op autodoc.nl kun je je hiervoor gaan aanmelden, wat onder meer aan te raden is vanwege de onderstaande redenen.

Logboek
Allereerst heeft de club van AUTODOC als voordeel dat je eenvoudig een logboek kunt starten over het onderhoud aan je auto. Met dit logboek kun je de data over de reparaties aan het voertuig dus bijhouden en analyseren. Zo kun je aangeven wanneer en welke onderdelen en verbruiksgoederen zijn vervangen of ververst. Bovendien kun je hierbij schrijven welke garage verantwoordelijk was voor dit onderhoud. Zodoende zul je een goed overzicht hebben over je uitgaven, terwijl je tevens kunt voorkomen dat je te veel gaat betalen. Bovendien kun je er mogelijk achter komen waardoor de mankementen zijn veroorzaakt.

Aanbevelingen
Daarnaast zul je als je bij de club van AUTODOC zit ook aanbevelingen krijgen van specialisten. Hiervoor moet je de kilometerstand van je auto invoeren. Hierna zullen de experts je dus bepaalde dingen aanraden. Tevens zal er een vervangingsschema gemaakt worden voor de onderdelen van je voertuig. Om ervoor te zorgen dat deze informatie up to date is, is het aan te raden om de kilometerstand zo vaak mogelijk een update te geven. Op deze manier zullen de mededelingen over de onderhoudsbeurten ook steeds bijgewerkt worden op de kalender.

Brandstof
Bovendien kun je op het handige platform van AUTODOC bijhouden hoeveel geld je elke keer uitgeeft aan de brandstof. Hiervoor moet je de stand van de kilometerteller bijhouden, maar ook het aantal liters brandstof dat je verbruikt. Zodoende kun je onder meer goed in de gaten houden hoe de auto presteert. Daarnaast zul je er achter kunnen komen bij welk benzinestation de brandstof het beste is voor je voertuig. Hier kan namelijk wel degelijk een verschil inzitten, al hoeft dat natuurlijk niet het geval te zijn bij je auto. Goedkoop tanken bij de Tango is dus niet altijd een goed idee.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.