Waarom de Qatarese politie voor het WK voetbal deze SUV rijdt

Waarom de Qatarese politie voor het WK voetbal deze SUV rijdt

Zo is Italië dit jaar tóch nog actief op het wereldkampioenschap

Het WK voetbal in Qatar loopt op zijn eind, met alleen de troostfinale en finale nog te spelen. Als gastland hoopt Qatar met het wereldwijd bekende sportevenement natuurlijk nieuwe toeristen aan te trekken. Hun (sportieve) visitekaartje? Naast oude voetbalsterren als Samuel Eto’o en David Beckham probeert het gastland de aandacht van buitenlandse kijkers te trekken met hun nieuwe politieauto’s.

Qatar keek voor hun nieuwste toevoeging rond in Italië, het land dat zich verassend genoeg niet kon plaatsen voor het internationale voetbaltoernooi. Een opvallende Lamborghini Urus werd namelijk rondom de stadia gezien. Op de deuren is de tekst ‘Tournament Security Force‘ te lezen, wat suggereert dat de SUV voor dit WK voetbal werd aangekocht.

Lamborghini Urus toegevoegd aan de Qatarese politievloot

De Italiaanse vierdeurs kleurt wit met rode en blauwe strepen. Qatarese politie-emblemen markeren de auto. De politie heeft ook duidelijk nagedacht over de uitvoering; we zien een set zwarte velgen met rode remklauwen. De Urus wordt aangedreven door een 4,0-liter twin-turbo V8, die zo’n 650 pk levert. Hiermee ligt de topsnelheid op ruim 305 km/u.

Je tikt tegenwoordig ruim 280.000 euro af voor een nieuw model. Al zullen we niet verbaasd zijn als dealers de politie daar graag een ‘vriendenprijsje’ aanbieden.

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!