Waarom Antwerpen al een maand geen parkeerboetes kan uitdelen

Waarom Antwerpen al een maand geen parkeerboetes kan uitdelen

De gemeente loopt zo al 1,2 miljoen mis

Antwerpen, parkeren, parkeerboetes, maand, hack, nieuws,
Foto: © Marcel Verdenius / Carparazzi

Gratis parkeren in het stadscentrum. Dat klinkt toch geweldig? In Antwerpen kan het al ongeveer een maand. Een groep hackers, bekend als Play, legde het systeem in de gemeente Antwerpen plat. Het gebeurde nét na Sinterklaas, op 6 december. Een maand later is het nog niet hersteld, en kunnen ze dus geen parkeerboetes uitdelen.

Het collectief dreigde persoonlijke gegevens openbaar te maken maar dit bleek om een bluf te gaan, zo meldt de NOS. Door de hack zou het systeem – waarmee parkeerwachters de boetes uitdelen – niet meer verbonden zijn. Hierdoor kun je dus zonder te betalen de auto neerzetten, en ontvang je ook geen boete op de deurmat.

Antwerpen loopt parkeerboetes mis

Een hack komt natuurlijk nooit gelegen, maar vooral met de drukke feestdagen is de ‘parkeervrije’ binnenstad lastig om te handhaven. De gemeente Antwerpen riep daarom al eerder op om vooral aan de rand van de stad te parkeren. Of de tram te pakken.

Hoe erg het probleem uiteindelijk zal worden, valt nog te zien. Het kostte de gemeente in ieder geval naar schatting al zo’n 1,2 miljoen. Mocht je er van willen profiteren, dan moet je snel zijn. De gemeente werkt hard om het systeem te herstellen. Pas wel op: foutparkeren zal nog gewoon beboet worden door de gemeente. Geen VIP-parking bij de winkel dus.

Via © NOS

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.