VW Polo GTI Facelift gespot!!

VW Polo GTI Facelift gespot!!

Hot hatches zijn heter dan ooit tevoren, niet gek dat VW de Polo GTI een opfrisbeurt geeft dus, en hij gaat nog meer op z’n grote broer lijken….

Volkswagen introduceerde de gefacelifte Polo een paar maanden geleden in alles behalve het topklasse uitrustingsniveau. De line-up bestaat nu uit Polo-, Life- en R Line-modellen om de traditionele structuur van Trendline, Comfortline en Highline te vervangen. Een paar weken na de introductie van de bijgewerkte VW, liet het merk weten dat de GTI versie voor eind juni onthuld zou worden.

Het is bijna het einde van de maand en dat betekent dat een debuut dichtbij is. In typische VW mode is er een stiekeme camouflage in carrosseriekleur om de auto eruit te laten zien als de pre-facelift-versie. Door de vermomming van de koplampen en achterlichten lijkt het ook alsof we naar een huidige Polo GTI kijken, terwijl het in feite de herziene hot hatch is.

De “GTI”-badging op het midden van de achterklep, direct onder het VW logo, bevestigd dit. De nieuwe Golf GTI Mk8 heeft een soortgelijk uiterlijk, net als de letter “R” die de achterkant van de Golf R, Tiguan R, Arteon R en de Touareg R siert. Na de normale Polo R Line te hebben gezien, is het niet zo moeilijk voor te stellen hoe de GTI eruit zal zien zonder de slimme vermomming.

Afgezien van het schrappen van de doe-het-zelf-versnellingsbak, bracht VW nog een wijziging aan in de DSG-only Polo GTI door het vermogen van de 2.0 TSI te verhogen tot 204 pk, terwijl het koppel ongewijzigd bleef. Dat is iets meer dan de 201 pk die je krijgt in de Hyundai i20 N en de 197 pk van de driecilinder Ford Fiesta ST.

We zullen moeten afwachten of de gefacelifte GTI andere veranderingen zal brengen dan de styling en technische updates die met de normale Polo zijn geïntroduceerd.

Thomas Heule