VW Golf 4 R32 met 1100 pk te koop in Nederland!

VW Golf 4 R32 met 1100 pk te koop in Nederland!

Een Volkswagen Golf 4, normaal gesproken niet iets buitengewoon spannends. Al heeft de R32 variant wel zijn charmes, met zijn 241 pk die geproduceerd wordt door een heerlijk klinkende VR6 motor. Al vinden sommigen het vermogen net wat te weinig…

Daarom heeft MP Carworks in samenwerking met Van Vught Tuning deze R32 omgebouwd naar een compleet monster! Het hele interne gedeelte van het blok is vervangen door sterkere, gesmede onderdelen; 3 keer raden wat dat betekent: boost! Deze golf is namelijk voorzien van een dikke Garrett turbo, welke ervoor zorgt dat er een duizelingwekkende 1108 pk uit het blok wordt geperst! Het aantal newtonmeters is gemeten op 1273 Nm, dat zijn ruim twee BMW M4’s aan trekkracht. Het is niet voor te stellen met wat voor snelheid deze golf jou kan katapulteren van 0 naar 100, of gewoon direct door naar de 200 km/h. Om te zorgen dat dit geweld kan losbarsten zonder de aandrijflijn te laten exploderen is deze R32 voorzien van een andere versnellingsbak, namelijk een MQ500-versnellingsbak. Deze is ook wel te vinden in de wat sportievere modellen van Audi, denk aan een TT RS, of een RS3.

Voor een auto met dit soort specificaties zit je al snel te denken aan torenhoge prijzen, al helemaal omdat het vermogen ver boven supercar-gebied ligt en hij hypercars zal laten zweten. Maar het valt allemaal reuze mee: deze Golf met zijn flink geblazen zes-cylinder staat te koop voor €39.500,-, ongeveer hetzelfde als de prijs voor een nieuwe Golf 7 GTI. Alleen trek je daarmee niet weg bij wat voor supercar dan ook, het is maar wat je liever hebt!

Op onderstaand filmpje is te zien met wat voor geweld dit monster zijn pk’s benut, de uitlaatafzuiging wordt weggeblazen en de Golf staat te schudden op de testbank!

https://www.facebook.com/mpcarworks/videos/1969974919763383/

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.