Vrouwen vinden BMW en MINI rijders het minst aantrekkelijk

Vrouwen vinden BMW en MINI rijders het minst aantrekkelijk

Iedereen heeft wat betreft auto’s een voorkeur voor een bepaald merk. Zo kun je helemaal lyrisch zijn over het merk Volvo, terwijl een andere toch echt veel meer heeft met het merk Audi. Weet je wie ook een voorkeur hebben voor de auto die JIJ rijdt? Vrouwen.

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 51 procent van de ondervraagde vrouwen waarde hecht aan het automerk waarin je rijdt. Het is geen geheim dat studies en onderzoeken hebben aangetoond dat vrouwen mannen met dure auto’s aantrekkelijker vinden, maar hoe zit het met de auto’s die ze het minst aantrekkelijk vinden?

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat Mini als minst aantrekkelijk wordt ervaren. Slechts 5% van de ondervraagde vrouwen vonden mannen met een Mini aantrekkelijk. De enquête, uitgevoerd door OSV Ltd, onthulde dat Mini op de voet werd gevolgd door BMW, waarbij slechts 7% van de vrouwen het eens waren dat ze mannen met BMW’s aantrekkelijk vonden. Afronding van de top vijf minst aantrekkelijke automerken: Skoda (9%), SEAT (11%) Volvo (13%).

Maar liefst 77% van de vrouwen waren het eens dat Audi rijders aantrekkelijk zijn, en daarmee staat Audi dan ook bovenaan de lijst met meest aantrekkelijke automerken.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.