Vrachtschip in brand: Porsches, VW’s en meer auto’s afgeschreven

Vrachtschip in brand: Porsches, VW’s en meer auto’s afgeschreven

Als je een nieuwe auto hebt besteld, is het laatste belletje wat je wilt krijgen er een waarin je medegedeeld wordt dat je auto afgebrand is en niet meer geleverd gaat worden.

Toch gaan een hoop mensen die een nieuwe Porsche en Volkswagen besteld hebben, zo’n belletje krijgen. Op dit moment dobbert het vrachtschip ergens in de buurt van de Portugese Azoren stuurloos rond. De 22 crewleden zijn door het Portugese leger van boord gehaald, maar het 200-meter lange schip staat goed in de hens. Waar het vrachtschip vijf verdiepingen aan auto’s kwijt kan, weten we niet of het schip volledig geladen is en of er op alle vijf verdiepingen brand woed, maar men moet er vanuit gaan dat ieders auto afgeschreven is. En dat doet pijn. Want levertijden zijn in deze tijd van chiptekorten al ellenlang en dan ook nog dit.

We zijn blij voor de crewleden, maar het spreekwoord ‘het is maar blik’ gaat in dit geval niet op.

Bron: Carbuzz.com

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.