Voor deze stationwagen is €937.133,- betaald!

Voor deze stationwagen is €937.133,- betaald!

Correctie: voor deze shooting brake is €937.133,-. Een zogenoemde shooting brake is een auto is een auto met een doorlopende daklijn à la een stationwagen, maar dan met slechts twee deuren.

De shooting brake in kwestie is een zeldzame verschijning van de hand van Zagato, op basis van de Aston Martin Vanquish. Begin dit jaar werd er al een exemplaar ‘gespot’ in de showroom van Cito Motors in Eindhoven. Dat betrof toen een lichtblauw exemplaar welke we tot op heden nog niet op de openbare weg hebben gezien. Deze blauw/paarse Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake staat nog geen drie weken op Nederlands kenteken – sinds 25 april – en werd vandaag door Vincent Berends in Waddinxveen gespot.

De Shooting Brake is compleet nieuw en wordt in een oplage van slechts 99 exemplaren gebouwd. Onder de kap bevindt zich de bekende 6,0-liter V12 met maar liefst 605 pk waarmee de auto ongetwijfeld een goede sound produceert. Voor de auto op Nederlands kenteken werd maar liefst €937.133,- betaald, waarvan er €77.856,- naar de Staat ging in de vorm van BPM.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.