Voor degene die hem gemist heeft: Dit is de nieuwe BMW X4!

Voor degene die hem gemist heeft: Dit is de nieuwe BMW X4!
BMW X4 2018

Met de winterspelen in Sotsji in 2014 werd de BMW X4 geïntroduceerd. Nu, vier jaar later, met de spelen van PyeongChang, ziet de tweede generatie van de X4 het levenslicht! En wat een heerlijke wagen is het geworden! 
 
Waarom er vier jaar na de eerste introductie alweer een volledig vernieuwde baby-X5 op de markt komt? Het antwoord is makkelijk. De X4 deelt zijn platform met de X3 en die is laatst nog volledig vernieuwd. De stap om de X4 opnieuw aan te pakken was dus een voor de hand liggende.
 
De nieuwe X3 werd een beetje forser en zo ook de X4. Lengte maal breedte maal hoogte: De nieuwe X4 wordt 7,6 centimer langer, de wielbasis wordt met 5,3 centimer uitgerekt en hij krijgt 3,6 centimeter bredere heupen. De verschillen zijn minimaal, maar het zal allemaal een verband houden met de slogan van de Duitse autobouwers: ‘BMW maakt autorijden geweldig.’
 
En het nieuwe optiepakket werkt daar maar al te graag aan mee. In het interieur krijg je standaard een 10,25 inch infotainmentscherm geleverd en aan de buitenkant krijg je LED-koplampen gemonteerd of je nu wil of niet. En het mooie is dat, ondanks dat de auto groter van formaat is geworden, hij wel 50 kilo lichter is dan zijn voorganger. Maar deze X4 is wel aan te kleden met opties uit de Individual-catalogus, dus daar zullen hele mooie creaties uit voort komen!
 
En nu hetgeen waar jullie allemaal benieuwd naar zijn, komt er weer een X4 met M toevoeging? Jazeker! De M40i krijgt een 3 liter 6-in-lijn mee met 360 pk en 500 Nm koppel en die is ietspietsie vlugger dan zijn oudere broertje. Klapperde je eerst binnen 4,9 seconden als je ballen groot genoeg waren, nu doe je dat in 4,8 seconden als je genoeg geoefend hebt. Maar er is meer, er komt ook een diesel-M! Met 326 pk kan de diesel pk-gewijs niet tippen aan de benzine-M, maar met 680 Nm koppel is het zoals Tim & Tom zouden zeggen ‘Doeidoei!’ tegen vrijwel iedereen bij het stoplicht.
 
De topsnelheid is wel weer zo’n eenheidsworst, de Beemers zijn begrensd op 250 kilometer per uur. Door de versnellingen roeren doe je met achttraps Steptronic. En we kunnen nu alle motorisaties op gaan noemen, maar voordat je de tweede naam volledig hebt gelezen, ben je al over je tong gestruikeld. Dus we houden het kort: Wil je een benzinemotor? Dan krijg je 184 (20i) tot 252 pk (30i) onder je rechtervoet krijgen. Ben je een echte kilometervreter, dan kun je met 190 pk (20d) tot 265pk (30d) rondtuffen. Kun je niet wachten tot de nieuwe X4 bij de dealer staat? Dan adviseren wij een hotelletje te boeken in Genève voor begin maart, op de Autosalon van Genève staat ie namelijk!

BMW X4 2018
BMW X4 2018
BMW X4 2018
BMW X4 2018
BMW X4 2018
BMW X4 2018

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.