Reviews

Gereden: Audi RS3 Sportback [Voodoo Ride Special]

De nieuwe Audi RS3 is al weer een tijdje op de markt en hebben wij natuurlijk al eerder getest. Maar nu deze auto al weer even op de markt is, zijn er inmiddels ook exemplaren die niet volledig standaard te noemen zijn. Wij reden zo’n exemplaar, ben jij benieuwd naar de aanpassingen? Lees dan snel verder!

Sinds een aantal maanden werken wij samen met onze partner Voodoo Ride en zij beschikken sinds kort over een eigen demowagen. Jullie kennen Voodoo Ride natuurlijk al, maar nog even in het kort:

De ‘wondermiddelen’ van Voodoo Ride zijn afkomstig uit de Verenigde Staten maar zijn gewoon bij de Nederlandse importeur en zijn resellers te bestellen. Het mooie van deze lijn poetsmiddelen is dat de beste product eigenschappen van verschillende producten samenkomen in één product.

Voodoo Ride Audi RS3

Om het merk Voodoo Ride wat meer onder de aandacht te brengen hebben zij gekozen voor een nog al exclusief demomodel. Een auto die het merk uit straalt en zich veelvuldig zal laten zien op de velen events die er gaande zijn. Nu we weten dat het een nieuw model Audi RS3 is in een lekker jasje, zijn we natuurlijk allemaal wel benieuwd wat er nou zo bijzonder is aan dit exemplaar.

Opvallen doe je niet met een standaard RS3, dus de van origine Nardo Grey RS3 werd voorzien van een wrap in de huisstijl van het merk. De kleuren komen lekker uit op dat grijs, het staat gewoon goed. Maar denk je nu, die wrapstijl komt me bekend voor? Dan heb je gelijk, want er is bij dit project gekeken naar de RS6 DTM van Jon Olsson. Het leuke is wel dat de heren van Voodoo Ride hun eigen smaakje er aan toegevoegd hebben waardoor het geen wannabe is.

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

De aanpassingen zijn niet alleen bij het exterieur gebleven, onderhuids heeft de auto ook een flink aantal aangepaste onderdelen. Zo is de auto voorzien van een stage 2 tuning, dit houdt in dat niet alleen de software is aangepast om het vermogen te laten stijgen, maar dat er  ook onderdelen zijn aangepast om deze tuning goed te laten werken. Zo is er een grotere intercooler geplaatst, is het uitlaatspruitstuk en de uitlaat zelf vervangen door een exemplaar van Milltek. Ook heeft de automaat een upgrade gekregen om al deze krachten goed van het ene naar het andere verzet te brengen. Het onderstel is verlaagd, wat zorgt voor een lager zwaartepunt en een nog betere wegligging op hoge snelheid!

Dit totaalplaatje zorgt voor een heel erg leuk resultaat: dik 430 pk en een geluid waar je u tegen zegt. Het uitlaatsysteem is voorzien van kleppen. Zo kun je het geluid dempen en luider zetten wanneer jij dat wilt. Ik kan jullie vast vertellen dat jullie deze meestal met kleppen geopend voorbij zullen zien (én horen) komen!

Voodoo Ride Audi RS3

Ik hoef jullie niet alle ins outs te vertellen over de Audi RS3, daarvoor kun je onze vorige test van deze auto lezen. Wel kan ik jullie vertellen dat dit exemplaar indrukwekkend is, hij klinkt niet alleen beter door de aangepaste uitlaat maar hij is ook véél sneller, ziet er dikker uit en rijdt nog stabieler door het verlaagde onderstel.

Wat vinden jullie eigenlijk van dit soort tuning? Laat het ons weten in een reactie!

Kun je niet wachten om je auto aankomend weekeinde eens goed onder handen te nemen? Neem dan snel een kijkje in de webshop van Voodoo Ride; voor de prijs hoef je het niet te laten en je hebt je bestelde producten snel in huis!

Tekst: Pieter Schoonderbeek
Video: Jorrik Aben
Fotografie: Ansho Bijlmakers

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Voodoo Ride Audi RS3

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.