Dit Volvo XC60 Heico pakketje is wel heel erg lekker!

Dit Volvo XC60 Heico pakketje is wel heel erg lekker!

De Volvo’s van tegenwoordig zijn op zijn zachtst gezegd best fraai om te zien, maar voor sommigen nog nét wat te lief. De Duitse tuner Heico Sportiv maakt van de Volvo XC60 een gespierde Zweed in een stijlvolle jasje. Hierdoor maakt de XC60 een krachtiger indruk dan zijn voorganger en is zonder twijfel net zo presentabel als bijvoorbeeld een Range Rover Sport of BMW X5.

Al sinds 1995 ontwikkelt en verkoopt Heico Sportiv prestatieverbeteringen, exclusief voor Volvo-auto’s. Met indrukwekkende bumpers, grotere velgen, een verlagingsetje en natuurlijk die opvallende uitlaatpijpenstortkokers, weet Heico de XC60 neer te zetten als dik apparaat. Het betreffende model op de afbeeldingen is een Volvo XC60 T6 welke van de band komt rollen met een maximaal vermogen van 310 pk en en 400 Nm koppel.

Met het pakket dat Heico Sportiv klaar heeft liggen voor de XC60 zal dit vermogen worden opgerekt met 20 pk, naar een totaal van 330 pk. Het maximale koppel krijgt een boost van maar liefst 80 Nm en komt daarmee uit op 480 Nm. Vooral dit laatste zal zorgen voor betere prestaties bij stoplicht-sprintjes. Zo zou de 0 tot 100 km/h tijd met bijna een seconde worden verbeterd.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.