Volvo FH rijdt op twee wielen in de online tv-serie ‘Reality Road’

Volvo FH rijdt op twee wielen in de online tv-serie ‘Reality Road’

Mapei Volvo Trucks

Volvo Trucks staat al een tijdje bekend om fantastische video’s zoals ‘The Epic Split’, ‘The Casino’, ‘The Chase’ en natuurlijk de video waarin een Volvo FH het opneemt tegen een Koenigsegg One:1. En nu met ‘Reality Road’ kiest Volvo Trucks wederom voor spektakel!

Reality Road is een realityserie van acht afleveringen dat Volvo Trucks samen met de met de zangeres Mapei heeft gemaakt. Tijdens een negen dagen durende roadtrip door Europa neemt Mapei een nieuwe muziekvideo op met regisseur Liza Minou Morberg. Als hulp hebben ze een Volvo-truck vol met allerlei benodigdheden en één van de beste chauffeurs ter wereld, Jens Karlsson.

Met Reality Road willen we de kracht laten zien van ons serviceaanbod”, zegt Per Nilsson, Director Public Relations Volvo Trucks. “Om een truck op de weg te houden zijn de services die ermee samenhangen, net zo belangrijk als het voertuig zelf. We willen graag een tv-programma produceren dat een breder publiek aantrekt. Voor zover ik weet, heeft geen ander bedrijf reality-tv gebruikt voor marketing”, verklaart hij.

Mapei Volvo Trucks

Mapei Volvo Trucks

Gewaagde stunt op twee wielen met een Volvo FH
Vandaag zijn de eerste drie afleveringen van de realityserie online gegaan en daarmee is ook meteen de gewaagde stunt met een Volvo FH te bekijken. Een Volvo FH van acht ton wordt op de proef gesteld bij een gewaagde stunt op twee wielen op een testbaan in de buurt van Berlijn. Achter het stuur zit chauffeur Walter Melis, een van ‘s werelds beste chauffeurs voor het rijden op twee wielen. De stunt werd uitgevoerd in een scène van de muziekvideo die zangeres Mapei heeft opgenomen tijdens de serie.

Het rijden op twee wielen vereist een enorme precisie. Het voertuig moet 45 graden overhellen, bij een kleinere hoek valt het terug op alle vier de wielen. Voor de chauffeur is het cruciaal om de truck precies onder de juiste hoek te houden”, vertelt Peter Pedrero, stuntcoördinator.

Rijden op twee wielen met een truck is een van de moeilijkste dingen die er zijn. Ik moet me volledig concentreren, omdat ik de truck in feite in evenwicht houd met mijn eigen gewicht, ik rijd compleet op mijn intuïtie”, zegt Walter Melis. De stunt en de eerste drie afleveringen kun je hieronder bekijken!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.