Volvo met Mustang V8: Apocalyps-proof!

Volvo met Mustang V8: Apocalyps-proof!

Volvo V8 Mustang

Als we alle geschiedenisboeken mogen geloven, had de wereld allang niet meer bestaan. Maar toch, hier en nu, zijn we er nog steeds. Mocht het einde toch snel komen, dan is deze Volvo er klaar voor!

In de categorie ‘apocalyps-proof’ deze week een 1979 Volvo 242 GT. Wat heb je verder nodig?

  1. Een in elkaar gebeukte 2014 Ford Mustang GT
  2. Een hoop staal: platen en buizen
  3. Een lasapparaat
  4. Een linker- en een rechterhand

Heb jij twee linkerhanden? Dan is het al game over, geen Apocalyps-proof Volvo voor jou! De eigenaar, Phil, heeft de auto al zes jaar en hoewel de vorige motor ook al een V8 van Ford was, was deze van een eerdere generatie en kriebelde het om hem nog sneller te maken.

Voorafgaand aan de motorswap zoals je die dadelijk zal zien, had Phil de Volvo al verandert in een widebody Mad Max-afstammeling. De zijschermen voor zijn verbreed met delen van nog een set 242-voorschermen en zijn bewust zo gemonteerd. De extra stukje plaatstaal op de achterste wielkassen en de zelfgefabriceerde bullbars maken het plaatje compleet. Het is een bewuste keuze geweest om het staal zo ‘naakt’ te laten, dan zie je tenminste dat er aan gewerkt is en dat de auto gebruikt wordt.

Maar toen kwam het, Craigslist toonde hem het wrak van een 2014 Mustang GT met een uitermate frisse 5 liter Coyote V8 in het vooronder. De ECU en kabelboom waren nog intact en hetzelfde gold voor de versnellingsbak. Phil had een dergelijk idee al in de planning staan en zo was het al meteen duidelijk, het 420 pk sterke hart mocht plaats nemen in Phil’s rijdende knäckebröd.

Het interieur is ook een stukje vakmanschap an sich, al doet de eerste blik dat niet geloven. De rolkooi? Zelf gelast. Het dashboard? Zelf aangepast. De naaf waar het sportstuur op zit? Zelf gefreesd. Vakmanschap in zijn puurste vorm. Phil zorgt dat ie zelf goed vast zit in de Sparco Torino, voor de passagier is er een kuipje uit een 70’er Baja Jeep getrokken. Want he, mocht je zombies gaan beuken, dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat je zelf goed vast zit!

Volvo V8 Mustang

Volvo V8 Mustang

Volvo V8 Mustang

Volvo V8 Mustang

Volvo V8 Mustang

Volvo V8 Mustang

Volvo V8 Mustang

Volvo V8 Mustang

Volvo V8 Mustang

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.