Volledig zwarte Bugatti Chiron Noire gelimiteerd tot 20 stuks

Volledig zwarte Bugatti Chiron Noire gelimiteerd tot 20 stuks

Zwarter wordt het niet!

Als het gaat om ultra-snel en ultra-duur, staat Bugatti duidelijk bovenaan de lijst. De productieauto’s van het merk hebben niet alleen records op het circuit gebroken, maar ook records wat betreft prijskaartjes. De onthulling van de “La Voiture Noire” vond eerder dit jaar in maart plaats en was een moderne interpretatie van de speciale Type 57 SC Atlantic die werd gebouwd in de jaren 1936 en 1938. Er was zoveel interesse in de “La Vioture Noire” dat Bugatti heeft besloten zijn klanten twee speciale edities van de Chiron aan te bieden met hetzelfde thema; de “Noire Sportive” en de “Chiron Noire Élégance”.

De meer elegante “Chiron Noire Élégance” is aan de buitenkant afgewerkt met zichtbaar zwart carbon fiber. Een massief Bugatti embleem bevindt zich op de nieuw ontworpen grillle. Het donkere thema loopt door tot de remklauwen, die achter een nieuwe set Caractère-wielen verscholen zitten. Het carbon fiber loopt door tot de achteruitkijkspiegel en de motorkap, en daarnaast is de inscriptie “Noire” te vinden in de zijpanelen en de onderkant van de achtervleugel. Aan de binnenkant gaat het zwarte thema verder, met de C-lijn gemaakt van aluminium. De inscriptie “Noire” is hier ook terug te vinden in de dorpels, console en hoofdsteunen. De Bugatti “Chiron Noire Sportive” heeft daarentegen een matte afwerking, terwijl bijvoorbeeld de uitlaat, de wielen, de spoiler en de grille in mat zwart zijn afgewerkt. De binnenkant van deze editie is nog zwarter dan de “Chiron Noire Élégance”, met alle inscripties en aluminium onderdelen afgewerkt in mat zwart.

Welke je ook kiest, je hebt in beide gevallen nog steeds de beschikking over de 1500 pk sterke 8,0-liter W16. Deze special editions worden beperkt tot slechts 20 exemplaren en worden vanaf het tweede kwartaal van 2020 geleverd met een vanafprijs van $3.305.445,-. Omgerekend is dat ruim €3 miljoen en in Nederland komen daar uiteraard nog de nodige belastingen bij.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.