Volkswagen onthult nieuwe Golf in oktober

Volkswagen onthult nieuwe Golf in oktober

Het heeft even geduurd, maar nu lijkt de nieuwe Golf er toch echt aan te komen. Volkswagen zal in oktober de nieuwe Golf onthullen, samen met de elektrische I.D. Een maand later dan oorspronkelijk gepland was.

De marktlancering is gepland voor eind februari 2020, waarbij de Duitse markt het eerste land is dat de Golf VIII ontvangt. Er is een nogal wild gerucht gaande over de meer praktische Variant die wordt afgekapt, wat ook de dood van de ruige Alltrack zou betekenen. Stations zijn echter nog steeds redelijk populair in Europa en het zou waarschijnlijk een vergissing zijn om met de Variant te stoppen. Er wordt nog steeds verwacht dat er sowieso een versie zal verdwijnen, omdat de driedeurs Golf waarschijnlijk niet terugkomt voor de achtste generatie. Van een e-Golf is waarschijnlijk ook geen sprake meer, omdat de nieuwe I.D. deze zal vervangen.

Standaarduitrusting zal naar verluidt LED-koplampen, volledig digitaal instrumentenpaneel, lane-keeping assist en een 8,25-inch touchscreen in de middenconsole omvatten. Het infotainmentsysteem zal draadloze updates ondersteunen, een functie die Volkswagen’s softwareteam tijdens de ontwikkelingsfase van de auto veel hoofdpijn heeft bezorgd.

In februari 2020 zullen we dus de nieuwe generatie op de weg zien, ook komen de GTI en de nieuwe R in 2020 naar de markt, waarvan de laatste waarschijnlijk over bijna 400 PK zal beschikken.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.