De Volkswagen-oma keert terug in een nieuwe reclame

De Volkswagen-oma keert terug in een nieuwe reclame

Wie herinnert zich het oude vrouwtje met de rode Golf nog?

Bron: © Volkswagen Nederland

Toen Volkswagen nog aandacht had voor het verhaaltje. Die iconische reclame, waarbij een oud vrouwtje haar rode Golf 3 aan een nietsvermoedende jongeman verkoopt, behoort tot één van de leukste ooit. De commercial beeldt het Nederlandse gezegde “van een oud vrouwtje geweest” perfect uit. Want hoe kan die Volkswagen Golf 3 nou helemaal afgetrapt zijn door haar?

De nieuwe ID.4 GTX reclame

De reclame van Nederlandse bodem is ook internationaal geliefd, met miljoenen weergaven op het internet. Reden genoeg voor Volkswagen om er een moderne ‘spin’ aan te geven. In de nieuwe versie zien het vrouwtje – het lijkt om dezelfde dame te gaan – die haar oude auto tóch wel mist. Ze besluit naar de dealer te gaan en ziet daar een nieuwe ID.4 GTX staan. Ze leeft weer helemaal op!

De nieuwe reclame heeft natuurlijk een iets andere insteek dan het origineel. Maar we vinden het toch grappig hoe Volkswagen het een vervolg heeft gegeven. En het is natuurlijk goede promotie voor de ID.4 en de nieuwe ID.4 GTX. Al zijn ze niet helemaal eerlijk over de ‘glijdende’ modellen. In de praktijk mag je de ESP namelijk niet eens uitzetten van Volkswagen. Bekijk in de video hieronder hoe het vrouwtje wel losgaat.

Bron: © Volkswagen

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.