Volkswagen komt wellicht met een Golf R Plus!

Volkswagen komt wellicht met een Golf R Plus!

De Golf R is de krachtigste Golf die je kan kopen, met zijn 300 PK’s gaat ‘ie aardig vooruit. Maar nu gaat de Golf nog een stapje verder, Er gaat namelijk in de wandelgangen rond dat er een Golf R Plus zou kunnen komen.

Voor de inmiddels achtste generatie die eraan komt zal het topmodel dus waarschijnlijk een Golf R worden, en niet zomaar eentje. Het vermogen wordt opgeschroefd naar om en nabij 400 PK, en zijn uiterlijk zou een stuk agressiever worden dan zijn voorganger. Helaas heeft de Golf R Plus nog geen groen licht wat betreft ontwikkeling, maar een design is er al wel, en hij ziet er wel erg lekker uit.

Qua performance zal het ongeveer hetzelfde worden als de R400, waarvan de ontwikkeling gestaakt werd. Dat betekent dat de Golf R Plus over 400 PK zal beschikken, en in slechts 3.9 seconden van 0 naar 100 kan sprinten, met een topsnelheid van wel 280 kilometer per uur!

Wanneer hij komt is niet zeker, of dat ‘ie überhaupt komt, er is nog namelijk niets bevestigd. Maar hoe vet zou het zijn…

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.