Volkswagen Golf R Station debuteert als ideale gezinsauto!

Volkswagen Golf R Station debuteert als ideale gezinsauto!

Voorzien van een speciale driftmodus en voldoende vermogen is de nieuwe Golf R Station, alles wat je kan wensen in een gezinswagen…

Wagon, Combi, Variant en Estate, noem het wat je wilt, de Volkswagen Golf R met lang dak leeft om een nieuwe generatie te zien die als een verstandiger alternatief voor high-performance SUV’s dient.

De nieuwe Golf R Variant heeft alles wat je leuk vindt aan de hot hatch en voegt daar een hoop praktische zaken aan toe dankzij een grotere bagageruimte en dakrails voor nog meer opbergmogelijkheden. Eigenaren kunnen 611 liter bagage kwijt met de achterbank op z’n plaats en 1.642 liter na het neerklappen van de bank.

De auto is ontzettend praktische ontworpen, onder andere door het toevoegen van haakjes voor de boodschappentassen en een bagagenet, bovenop een 12 V aansluiting en een 230 volt stopcontact. Om de deal nog beter te maken, gooit VW ook een handsfree achterklep en speciale bedieningselementen voor het elektrisch uitschuiven en intrekken van de trekhaak. Het model van de nieuwe generatie is groter dan de Golf R Variant Mk7 en biedt ook meer beenruimte achter dankzij een verlengde wielbasis.

Zowat al het andere is overgenomen van de hatchback, inclusief de 2,0-liter benzinemotor met turbocompressor. De viercilinder levert een identiek vermogen van 315 pk en een koppel van 420 Newtonmeter om de krachtigste VW wagen ooit te creëren. Het vermogen wordt via een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling geleverd aan de 4Motion vierwielaandrijving.

Omdat de wagen een tikkeltje zwaarder is dan de vijfdeursversie, heeft hij 4,9 seconden nodig om 100 km/u of een extra 0,2 seconde nodig bovenop de tijd van de “standaard” versie. De topsnelheid blijft hetzelfde, 250 km/u voor de standaardversie en 270 km/u voor het R Performance Package. De optionele kit vervangt ook de standaard 18-inch wielen door een 19-inch set en voegt de speciale (Nürburgring modus) en Drift rijprofielen toe.

Net als bij de eerdere versies zal de nieuwe Golf R Variant vooral een Europese topper worden. Het is gepland om vanaf half augustus in de verkoop te gaan in Duitsland, het VK en Zwitserland. Details over de prijs zijn niet bekendgemaakt, maar hij zal waarschijnlijk iets meer kosten dan de Golf R hatchback die op de Duitste markt verkrijgbaar is vanaf € 49.400. De wagen zal de drempel van € 50.000 overschrijden, waardoor het de duurste productie Golf ooit zal worden.

Thomas Heule