Volkswagen Golf 8 GTI krijgt subtiele kit van Maxton Design!

Volkswagen Golf 8 GTI krijgt subtiele kit van Maxton Design!

De Volkswagen Golf GTI heeft nooit een extreem overdreven uitstraling. Maar juist dát zorgt er voor dat de GTI een perfect uitgangspunt heeft voor ontwerpers.

Tuners kiezen vaak voor grote spoilers, uitgeklopte wielkasten en opvallende velgen. Maar voor het merendeel, die zijn of haar auto met minder geld wil aanpassen, gaat het meestal alleen om een front splitter en wellicht de diffuser aan de achterkant. Als zodanig bereiken projecten zoals de BRABUS Rocket 900 de krantenkoppen, terwijl bodykits zoals die van Maxton Design de gemiddelde koper interesseren.

Maxton is een Europees bedrijf dat geïnteresseerd lijkt te zijn in populaire maar betaalbare auto’s van deze wereld. De bodykit voor de nieuwe Volkswagen Golf 8 GTI omvat een splitter aan de voor- en achterkant, evenals de side skirts en een lipje aan de kofferbakspoiler is eveneens een optie. Elk onderdeel wordt afzonderlijk verkocht. Het exemplaar in de video lijkt ook te zijn voorzien van een nieuwe ophanging, hoogstwaarschijnlijk de KW-variëteit, en een set BBS-wielen die vrij gebruikelijk zijn in de GTI-community.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.