Volkswagen Beetle wordt 57 keer geflitst (in 2 maanden!)

Volkswagen Beetle wordt 57 keer geflitst (in 2 maanden!)

Volkswagen, Beetle, Wales, Boete, nieuws, te hard rijden, rood licht
(Niet de Beetle uit Wales, maar identiek)

Misschien ziet de Beetle-eigenaar een samenwerking met Flitsmeister wel zitten.

Een man uit Wales is lokaal niet alleen bekend door zijn schattige ‘baby-blue’ Volkswagen Beetle, maar vooral ook door wat hij uitspookt op de openbare wegen. De afgelopen twee maanden(!) is de Welshman maar liefst 57 keer geflitst. Hij reed daarnaast ook nog een keer door bij een rood stoplicht, waardoor het totaal nu op 58 overtredingen staat.

Goed, we kennen allemaal wel iemand die soms een paar kilometer te hard rijdt. Maar deze man reed vaak het dubbele van de toegestane snelheid. Het merendeel van de boetes was voor 70 km/h rijden in een 50 km/u zone. Ai!

Volkswagen, Beetle, Wales, Boete, nieuws, te hard rijden, rood licht
Bron: © Derby Telegraph

Een nationale zoektocht werd daarom ingezet door de politie, en met behulp van surveillance-camera’s heeft GoSafe (een samenwerkende wegveiligheidsdienst in Wales) de blauwe Beetle kunnen vinden.

Alle 58 opgestuurde boetes werden namelijk nooit betaald door de eigenaar. Om het nog gekker te maken: de Volkswagen Beetle was op dat moment niet eens verzekerd!

Nadat de man niet in de rechtbank verscheen, werden alle boetes geldig bevonden. Wat nu? De Beetle mag 36 maandenlang geen (kilo)meter vooruitkomen. En de Volkswagen-eigenaar kan een opgesomde boete van zo’n €52.000 op de deurmat verwachten.

Natuurlijk is dit een bizarre prestatie, en we willen je nou niet uitdagen om zijn record te verbreken. Van die €52.000 kun je namelijk een hoop leuke dingen doen (aan je auto)!

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.