Volkswagen Arteon R-Line Edition: slechts 250 stuks!

Volkswagen Arteon R-Line Edition: slechts 250 stuks!

Het is bijna een jaar geleden toen Volkswagen een fully loaded Passat Variant R-Line Edition introduceerde en nu komen ze met een vergelijkbare versie voor liefhebbers van de Arteon.

Terwijl de royaal uitgeruste Passat beperkt was tot 2.000 auto’s, is de stijlvolle fastback aanzienlijk exclusiever aangezien er slechts 250 exemplaren gemaakt worden, allen voor de Europese markt. Net als de Passat heeft ook de Arteon R-Line Edition een aantrekkelijke Moonstone Grey laklaag, gecombineerd met een zwart dak. De Arteon op 20-inch Rosario zwarte lichtmetalen wielen en is visueel afgewerkt met getinte achterruiten. Binnenin vind je standaard Nappa-leer en een volledig digitaal instrumentenpaneel. Extra goodies omvatten uiteraard verwarmde voor- en achterstoelen, keyless entry, en het top-spec infotainmentsysteem. Kopers worden ook beloond met een heleboel veiligheidstechnologie, waaronder verkeersborddetectie, park assist, adaptieve cruisecontrol en autonoom noodremsysteem in het geval van een dreigende crash.

Volkswagen zal de Arteon R-Line-editie exclusief verkopen met de high-end motoren, met name de 2.0 TSI’s en 2.0 TDI’s. Ongeacht je keuze, de motor stuurt vermogen naar het asfalt via een zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.