Voel je James Bond met de Vantage en DBS Superleggera 007 Edition

Voel je James Bond met de Vantage en DBS Superleggera 007 Edition

Geheel volgens de traditie heeft Aston Martin de nieuwste filmauto’s onthuld.

Bij iedere nieuwe 007-film wordt een serie filmgerelateerde producten geïntroduceerd die bedoeld zijn om fans een meer meeslepende ervaring rondom het fictieve personage te bieden. We zien de gebruikelijke merchandise zoals sleutelhangers, koffiemokken en kantoorbenodigdheden, maar ook Bond-achtige producten zoals champagne of sterke drank. Bond-waardige auto’s mogen natuurlijk niet ontbreken, en dat is waar Aston Martin binnenkomt.

Aston Martin en James Bond zijn sinds het begin van de filmreeks aan elkaar verbonden, en de aanstaande film zal dit partnerschap eren door niet minder dan vier van zijn auto’s te tonen: de DB5, de Vantage, de DBS Superleggera en de Valhalla. Aston Martin komt daarom met de Aston Martin Vantage 007 Edition, een knipoog naar de Aston Martin V8 uit The Living Daylights (1987). Dit is een standaard Vantage, maar het aangepaste interieur en exterieur zouden het verschil moeten maken voor de fans: afgewerkt in Cumberland Grey met zwart lederen interieur en donker chroom, en uiteraard kun je er de nodige 007-badges vinden. Een andere, iets subtielere, knipoog naar de film is te vinden onder de zonneklep, waar de radiofrequentie 96.60 FM is geborduurd. Dit is de frequentie van de Russische politie die Bond in de film gebruikt. Er worden slechts 100 exemplaren van de Vantage 007 Edition gemaakt.

De speciale editie van de DBS Superleggera zal nog moeilijker te bemachtigen zijn, aangezien er slechts 25 exemplaren zullen worden gemaakt. Ook deze is standaard afgewerkt in Cumberland Grey en heeft zwart leer met rode biezen, en veelvuldig gebruik van carbon fiber.

“Het creëren van een 007-editie is altijd een opwindende uitdaging, terwijl we werken aan het ontwikkelen en stijlen van een auto die de legende van James Bond belichaamt”, zegt Aston’s creatieve baas Marek Reichman in een verklaring. “Het is een eer om een ​​zorgvuldig bepaalde 007-geïnspireerde styling toe te passen op onze sportwagens, waardoor onze klanten een uniek stukje film- en autogeschiedenis kunnen bezitten.”

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.