Vlammenwerpende Lamborghini’s!

Vlammenwerpende Lamborghini’s!

Waar het vroeger eigenlijk alleen maar voorkwam bij computerspelletjes zoals Need for Speed, zien we het nu steeds vaker: supercars met enorme vlammen uit de uitlaat!

Lamborghini Gallardo Twin Turbo Shooting Flames - www.hartvoorautos.nl

Lamborghini Gallardo Twin Turbo Shooting Flames - www.hartvoorautos.nl

Natuurlijk zag je het vroeger ook al wanneer er onverbrande benzine in de hete uitlaat terecht kwam. Maar tegenwoordig lijkt het haast wel een sport om een zo groot mogelijke vlam te produceren.

Zo zien wij op de foto’s hier boven een Lamborghini Gallardo, welke aangepakt is door Underground Racing. Deze heeft de lime groene Gallardo voorzien van een Twin Turbo pakket, hiermee stijgt niet alleen het vermogen naar 1.200pk maar krijg je ook enorme vlammen!

Toch heb je niet per se een Twin Turbo pakket nodig op je Gallardo als je vlammenwerper wilt spelen. Hieronder nog een aantal video’s!

Lamborghini Aventador LP700-4 Shooting Flames - www.hartvoorautos.nl

Een auto die de laatste tijd erg veel in het nieuws is op autogebied is, is de Lamborghini Aventador, deze blijkt uitermate geschikt als vlammenwerper. Zo is de foto hier boven misschien wel het meeste bekend. Het betreft hier een Aventador die is voorzien van een iPE Innotech Performance Exhaust. Niet alleen een DB overschrijdend resultaat, maar ook een enorme vlammenwerper als resultaat!

Maar niet alleen iPE zorgt voor grote vlammen, in de video’s hieronder zie je bijvoorbeeld ook een Aventador met de standaard uitlaat, Capristo uitlaat en een Larini uitlaat systeem!

Jon Olsson Murcielago LP670-4 - www.hartvoorautos.nl

Ook het model tussen de Gallardo en de Aventador in, kan vlammen schieten. De Lamborghini hierboven is de Murcielago LP670-4 Super Veloce van Jon Olsson tijdens de Gumball 3000, ook deze kan vlammen schieten! Verder zien we in de video’s hieronder onder andere de een zwaar aangepaste 670 R SV op het circuit en een ouder type Murcielago, voorzien van een Twin Turbo.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.