Viva Italia was een groot succes!

Viva Italia was een groot succes!

Afgelopen weekend was het weer tijd voor Viva Italia, dit keer weer op het circuit van Zandvoort. Hierbij kwamen er autoliefhebbers van jong tot oud bij elkaar om te genieten van de mooiste, snelste en misschien wel oudste Italiaanse auto’s.

Van Alfa tot Fiat en van Ferrari tot Lamborghini, er waren maar liefst meer dan 1200 Italiaanse auto’s om de vingers bij af te likken. Zowel op het paddock als het circuit was er gedurende de dag van alles te beleven. Tijdens Concorso d’Eleganza konden eigenaren om te vertellen over hen speciaaltje, en zelfs een prijs winnen. Voor de sportieve rijders, waren er verschillende momenten waarin zij 20 minuten (per sessie) konden rijden over het bijzondere circuit van Zandvoort. Maar voor degene die altijd al een rondje over het circuit heeft willen doen, maar het tempo iets lager ligt? Die konden zich inschrijven voor de Parade Ronde. Om zo toch het gevoel te krijgen.

Op zowel Paddock 1 als -2 was het erg druk! De sfeer was geweldig en overal waar je keek zag je lachende mensen. Of dit nu was omdat iemand zijn/haar favoriete auto in het echt kon bekijken, of omdat iemand net zijn favoriete auto had gekocht (dan wel op schaal).

Onze verslaggeefster Charina was er natuurlijk ook weer bij, om verslag te doen van het event. Zij ging met verschillende eigenaren in gesprek, nam een kijkje bij de Dutch Time Attack en deed zelf een rondje op de simulator. De video is nu te bekijken op ons YouTube kanaal.

Dus ook Dutch Time Attack was weer van de partij. Dit keer voor de eerste wedstrijd van het seizoen! Ondanks dat hier niet alleen Italiaanse auto’s aan mee deden, was het zeker indrukwekkend om te zien hoe zij probeerde de snelste van de dag te worden. Er werd zelfs een Time Attack record verbroken, van slechts: 1:45,648!

Kon je er zelf helaas niet bij zijn? Volgend jaar is Viva Italia gewoon weer terug. Dus zorg dat je er bij bent!

Mike Mes

Vanaf jong al een Hart voor Auto's! Wil niet overdrijven, maar van Multipla tot Chiron. Zolang het wielen heeft.