Eerste SRT Viper binnenkort op Nederlands kenteken!

Eerste SRT Viper binnenkort op Nederlands kenteken!

Viper SRT

Eindelijk! Het heeft even geduurd maar eindelijk is er een SRT Viper te vinden in Nederland. Via Autogespot.com lezen we dat deze SRT Viper onlangs door Jaimey de Roos werd gespot bij het RDW keuringsstation in Nieuwegein.

De Viper draagt sinds 2012 niet meer de naam Dodge met zich mee, maar kreeg een eigen label van moederbedrijf Chrysler, namelijk SRT. Hoewel de cijfers er niet om liegen; 649 pk en 813 Nm uit een 8.4 liter V10-motor, is de SRT Viper geen verkoopkanon. Zo is bekend dat in de eerste twee maanden van 2014 het merk slechts 91 exemplaren verkocht, terwijl er nog 756 Vipers op voorraad stonden. Buiten de Verenigde Starten werden er overigens ook maar een handjevol verkocht, allen in het Midden-Oosten.

Chrysler nam eerder al maatregelen tegen de tegenvallende verkoopcijfers; de productie werd teruggeschroefd naar zes auto’s per dag in plaats van negen. Een andere optie om meer verkoopvolume te genereren werd van de hand gewezen; een 6.4 liter Hemi V8 in het vooronder zou een leuke, goedkopere, meer bereikbare en allesbehalve tamme instap-Viper kunnen betekenen. “Het klinkt alsof je een Corvette van de Viper wil maken. Wij hebben daar geen interesse in.

Nederland
Hoewel de verkoopcijfers tegenvallen blijft het een erg gaaf ding om te zien! Wij kunnen de komst van deze SRT Viper uit Washington dan ook alleen maar toejuichen en leven ook een beetje mee met de nieuwe eigenaar. In de Verenigde Staten begint de SRT Viper namelijk bij een bedrag van omgerekend €96.543,70 maar in Nederland betaal je nog eens €48.000,- euro aan BPM.

De Amerikaanse sportwagen is overigens in staat om in slechts 3,5 seconden van 0 tot 100 km/h te sprinten en de topsnelheid ligt op 330 km/h.

Viper SRT

Viper SRT

Viper SRT

Viper SRT

Viper SRT

Viper SRT

Viper SRT

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.