Vier keer duurder! Aston Martin GT12

Vier keer duurder! Aston Martin GT12

Aston Martin GT12

De jongere generatie die ons platform volgt, zal bij de titel meteen denken aan de monsterhit ‘4x Duurder’ van SBMG en Lil Kleine. Wij doelen echter op de Aston Martin GT12 die bijna vier keer duurder is dan de nieuwe Aston Martin Vantage. 

Als we namelijk even naar de Verenigde Staten vliegen, komen we erachter dat een nieuwe Aston Martin Vantage daar net geen $150.000,- kost. Een aankoopprijs waar wij Nederlanders overigens alleen maar van kunnen dromen. Kabinet Rutte, bedankt he. Zijn we uitgekwijld daar en pakken we het vliegtuig terug naar Nederland, maken we even een tussenstop in Engeland.

Waarom? Daar staat namelijk 1 van de 100 track-minded oudere broertjes van de nieuwe Vantage te koop. De Aston Martin GT12. En nu komt de zin ‘De mijne is vier keer duurder, ja, ja, ja, jaaaaa!’ helemaal tot zijn recht. Deze unieke circuitbeul is namelijk de jouwe voor omgerekend $566.320,-. Laat die kerstbonus dus nog maar snel doorkomen!

De uitzwaai-editie van de V12 Vantage kostte af-fabriek $330.000,-. Dus mocht je als Nederlander 1 van de 100 GT12’s hebben bemachtigd en hem zat zijn, laat hem nog even staan. Een tipje van mij, zomaar. Dit specifieke exemplaar is nog niet eens ingereden, want er staan nog maar 520 mijlen op de teller. Het gaspedaal zal de bodemplaat waarschijnlijk nog nooit hebben gezien…

Maar wat krijg je dan voor de prijs van een vrijstaande boerderij met 1.500 vierkante meter grond net buiten Amsterdam? (Check Funda.nl als je me niet gelooft) Gewichtsbesparing, punt. Alle dempingsmaterialen die normaal in een interieur zitten, zijn weg. Een achterruit en zijruitjes van polycarbonaat en een toet carbon rondom waar de Topcar Stingray GTR bijna een minderwaardigheidscomplexje krijgt.

Het resultaat? Een racewagen die 100 kilogram lichter is dan de normale V12 Vantage S en een auto waarvoor ik mijn nieren zou verkopen. Oké, laten we de optielijst ook nog even doorlopen. Want in de vocabulaire van de oorspronkelijke eigenaar kwam het woord ‘zelfbeheersing’ niet voor. Carbon accenten, alles aangevinkt, tot carbon flippers achter het stuur aan toe. Audio-systeempje (alsof je die nodig hebt wanneer je de 591 pk sterke V12 op z’n staart trapt), zwart alcantara interieur met rode stiksels. Zelfs een achteruitrijcamera is aanwezig, wel zo handig als je je auto achteruit parkeert in je garage. Je zou maar een krasje bewerkstelligen op dat immense mooie achterwerk of de spoiler. En laten we de wielen niet vergeten, lichtgewicht zijdeglans zwart lichtmetaal met daarachter Brembo-remmerij maatje exorbitant.

Ben je na deze lofzang nog niet overtuigd of deze limited edition Aston Martin de prijs van een vrijstaande boerderij waard is, doe ik nog een laatste poging. Dit 591 pk sterke scheermes katapulteert je binnen 3,5 seconden naar de 100 en laat je doorgaan tot 300 kilometer per uur. En de nieuwe Vantage krijgt maar een V8 mee uit de schappen van AMG…

Aston Martin GT12

Aston Martin GT12

Aston Martin GT12

Aston Martin GT12

Aston Martin GT12

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.