[VIDEO] Zo werkt de Drift Modus op de nieuwe VW Golf R!

[VIDEO] Zo werkt de Drift Modus op de nieuwe VW Golf R!

Drift wanneer je maar wilt!

Een van de vele interessante kenmerken van de nieuwe Volkswagen Golf R is dat zijn vierwielaandrijving een Drift Modus heeft die het laten glijden van de kont een stuk gemakkelijker maakt. In bovenstaande video laat Automann-TV zien hoe deze functie in de praktijk werkt.

Toegang tot de Drift Modus is eenvoudig: druk op de R-knop op het stuur en druk vervolgens op Drift op het infotainmentscherm. Accepteer ten slotte het waarschuwingsbericht dat mensen adviseert deze instelling alleen te gebruiken op afgesloten wegen en alleen wanneer je over de juiste skills beschikt. In de Drift Modus stuurt het voertuig het vermogen naar de achterwielen en past het de elektronische stabiliteitscontrole aan. Afgaande op deze video, glijdt de Golf R wanneer je maar wilt en het lijkt bovendien ook vrij eenvoudig om de drift op te vangen.

De nieuwe Golf R heeft een 2,0-liter viercilindermotor met turbo die 320 pk en 420 Nm levert. Hij kan in 4,7 seconden naar de 100 km/h sprinten en is in staat een begrensde topsnelheid van te 250 km/h bereiken. De ophanging omvat stijvere veren en een nieuwe geometrie die 10% stijver zijn dan de vorige Golf R. De rijhoogte is zo’n 20 millimeter lager. Kopers kunnen kiezen uit een handgeschakelde zestraps versnellingsbak of een optionele DSG automaat met zeven versnellingen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.