[VIDEO] Zo snel kan het fout gaan met een Ferrari 812 Superfast

[VIDEO] Zo snel kan het fout gaan met een Ferrari 812 Superfast

Ken je Ferrari’s manettino knopje? Soms kun je daar maar beter van afblijven…

Manettino uit het Italiaans betekent het “kleine schakelaar” of “kleine hendel”, en ziet er dan ook zo. In werkelijkheid stelt het de bestuurder in staat de gewenste rijmodi te selecteren zoals ‘WET’ of ‘ESC OFF’. Die laatste moet je dus niet selecteren wanneer je niet 100% zeker bent van wat je doet. Een Ferrari kan namelijk nogal listig zijn…

Een Ferrari 812 Superfast heeft een 6,5-liter V12 die maar liefst 800 pk naar de achterwielen stuurt. Dat betekent dat de 812 nogal tailhappy kan zijn, en daar moet je op voorbereid zijn. Zeker als je alle hulpsystemen uit hebt staan. De bestuurder van deze Ferrari 812 Superfast in London was in ieder geval niet bij de les toen de Ferrari besloot uit te breken. Hij verliest vrijwel onmiddellijk de controle over de auto, die vervolgens tegen de zijkant van de brug klapt en een passerende fietser nog maar net mist.

De Metropolitan Police heeft bevestigd dat ze de crash onderzoeken, maar door de beelden online te zetten heeft de bestuurder zijn eigen vonnis eigenlijk al getekend.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.