[VIDEO] Zó snel is de Ferrari SF90 Stradale op het circuit van Top Gear!

[VIDEO] Zó snel is de Ferrari SF90 Stradale op het circuit van Top Gear!

Bijna een anderhalf jaar geleden werd de nieuwe Ferrari SF90 Stradale geïntroduceerd. Voor de F1-fans onder ons komt de naam SF90 bekend voor. Het is namelijk de naam van de Formule 1 auto waarmee Sebastian Vettel en Charles Leclerc afgelopen seizoen over de GP-circuits scheurden.

Voor een ieder die het gemist heeft, de Ferrari SF90 Stradale is de eerste productie auto van Ferrari die gebruik maak plug-in hybride techniek. De 4,0-liter V8 levert 780 pk, 800 Nm en wordt ondersteund door drie elektromotoren waardoor het totaalvermogen op 1000 pk komt te liggen. Dit vermogen is overigens alleen beschikbaar in de zogenoemde ‘Qualify-mode’, wat is afgeleid van Formule 1 auto’s. In deze modus is het vermogen goed voor een 0 naar 100 km/h sprinttijd van slechts 2,5 seconden! Van 0 naar 200 km/h kost slechts 6,7 seconden, en de topsnelheid ligt op 340 km/h.

In Nederland is de vanafprijs een flinke €448.326,-. Zelf een Ferrari SF90 Stradale samenstellen? Dat kan hier! Ga je voor een ‘gewone’ SF90 Stradale of kies je voor het Fiorano Pack? Dat laatste betekent een titanium uitlaat, carbon fiber deuren, strakke schokdempers en een gewichtsbesparing van 30 kilogram. Vervolgens kun je alle mogelijke opties naar wens aanpassen; van de exterieur kleur tot aan de vloermatten.

TopGear mocht de Ferrari SF90 Stradale aan de tand voelen en liet The Stig het nieuwe raspaardje in recordtempo over hun befaamde circuit scheuren.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.