[Video] Zo makkelijk haalt een Veyron +350 km/h op de Duitse Autobahn

[Video] Zo makkelijk haalt een Veyron +350 km/h op de Duitse Autobahn

GTboard, je hebt er vast wel eens een video van bekeken. Gustav, de eigenaar van dat kanaal, weet altijd de meest bijzondere auto’s voor zijn camera te krijgen en één daarvan is de Bugatti Veyron Vitesse!

In een eerdere video zagen we al eens hoe deze Veyron werd vernederd door een Koenigsegg Agera R tijdens een 50 tot 360 km/h sprintje. Die video kun je hier bekijken!

Maar laten we niet vergeten dat de Veyron nog steeds een icoon van een auto is en dat ook deze auto monsterlijke prestaties levert. Dit keer nam Gustav de Veyron mee naar de Duitse Autobahn en in zijn video zien we dat snelheden boven de 300 km/h kinderlijk eenvoudig gehaald worden. Niet gek natuurlijk; De Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse maakt gebruik van de bekende 8.0 liter W16 met vier turbo’s. Goed voor 1.200 pk en 1.500 Nm koppel waarmee hij van 0 tot 100 km/h schiet in 2,6 seconden; op papier dus 0,3 seconden sneller dan de Agera R. Voor de 0 tot 200 km/h tijd is dit verschil opgelopen tot 0,6 seconden maar de topsnelheid blijft steken op 408 km/h.

Andere leuke video’s van GTboard
Zoals eerder gezegd; GTboard heeft wel vaker enorm dikke auto’s voor zijn camera en deelt dit natuurlijk maar al te graag met mede-petrolheads. Wat te denken van een Koenigsegg Agera R die eveneens met gemak 350 km/h haalt op de Duitse Autobahn? Klik op de foto’s hieronder om de desbetreffende video te bekijken!

Porsche 918 Spyder & Agera R doen +300 km/h
Porsche 918 Spyder & Koenigsegg Agera R

Porsche 918 Spyder vernederd door Koenigsegg Agera R
Porsche 918 Spyder vernederd door Koenigsegg Agera R!

Koenigsegg Agera R doet 350 km/h op de Autobahn
Koenigsegg Agera R doet 350 km/h op de Autobahn

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.