[Video] Zo kun je ook je Tesla Model S opladen!

[Video] Zo kun  je ook je Tesla Model S opladen!

De Tesla Superchargers zijn strategisch geplaatst om het aantal stops tijdens reizen over lange afstanden te minimaliseren en ze zijn geplaatst in de buurt van restaurants, winkelcentra, en WiFi hotspots. Het zijn ‘s werelds snelste oplaadstations maar toch duurt het opladen al gauw dertig minuten om je bestemming of volgende oplaadstation te kunnen halen.

Wanneer je niet zo lang wilt wachten of je simpelweg niet zo lang kúnt wachten, kun je we wellicht de methode van deze Russen gebruiken. Ook zij rijden een Tesla Model S maar hadden blijkbaar niet goed berekend waar en wanneer de Tesla weer zou moeten worden opgeladen. Dus wat zou jij doen als jouw Tesla Model S in the middle of nowhere zonder energie kwam te zitten?

Het regeneratieve remsysteem van de Tesla Model S is volledig onafhankelijk van het rempedaal en de remmen, en wordt door de Power Electronics Module gecontroleerd. Dit is een systeem dat de accu oplaadt wanneer je je voet van het stroompedaal afhaalt. De elektrische aandrijving schakelt onmiddellijk uit “drive mode” (voorwaartse koppeling) over tot “generating mode” (achterwaartse koppeling) op basis van de stand van de versnelling.

Deze Rus heeft als laatste redmiddel een manier bedacht om hiervan gebruik te maken. Hij laat zich voort slepen door een vrachtwagen en heeft zijn voeten van alle pedalen gehaald waardoor de accu´s worden opgeladen. Wij vragen ons wel af of deze ´oplossing´ de duurzaamheid van de Tesla Model S ten goede komt.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.