[VIDEO] Zo klinkt Ferrari’s nieuwe V6-motor!

[VIDEO] Zo klinkt Ferrari’s nieuwe V6-motor!

De line-up van Ferrari is groter dan ooit en zal later dit jaar verder groeien met de lancering van twee nieuwe auto’s. Ferrari zal de elektrificatie volledig omarmen en ze testen dan ook al geruime tijd prototypes met een hybride aandrijflijn.

Vier korte video’s tonen een prototype dat zijn testrondes doet op het bekende Pista di Fiorano, het circuit van Ferrari in Maranello. De video’s zijn van veraf opgenomen en hoewel we de auto niet echt goed kunnen zien, lijkt het een Ferrari die is aangekleed om eruit te zien als een 488. Hoewel het lastig te zeggen is of de Ferrari daadwerkelijk een hybride is, kunnen we niet anders dan opmerken dat het geluid afkomstig is van een V6. Bijna twee jaar geleden werd een nieuwe familie van V6-motoren aangekondigd, dus is het ook hoog tijd dat we de ontwikkelingen in de praktijk zien. Het zou bovendien ook logisch zijn om de kleinste aandrijflijn in de Ferrari line-up te elektrificeren om een hoger gecombineerd vermogen te krijgen. Ook de motoren van Ferrari moeten evolueren om aan de regels te voldoen, daarom is een geëlektrificeerde zescilinder een verstandige zet.

Dat wil overigens niet zeggen dat de grotere motoren Ferrari al aan het uitsterven zijn, aangezien Ferrari duidelijk heeft gemaakt dat het alles in het werk zal stellen om de V12 in leven te houden. Tot in ieder geval 2022 kunnen we een mooie mix van V8- en V12-aangedreven Ferrari’s zien.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.