[VIDEO] Zo klinkt de ‘straight piped’ Porsche 918 Spyder Weissach

[VIDEO] Zo klinkt de ‘straight piped’ Porsche 918 Spyder Weissach

Hamilton: ‘Het is de eerste 918 Spyder Weissach in de wereld met dit systeem’

Soft-limiters, filters, hybride-systemen. Tegenwoordig moet je aardig wat moeite doen om nog een beetje geluid uit je auto te halen. Vooral door de turbomotor hebben autoliefhebbers eerder de neiging om er een aftermarket systeem onder te leggen. Een populaire optie is bijvoorbeeld het verwijderen van de katalysator en einddemper.

In principe is deze ‘straight pipe‘ ook geen wereldnieuws meer. Toch viel dit gevalletje ons zeker op. Het gaat namelijk om een Porsche 918 Spyder Weissach. Hoewel het atmosferische 4.6-liter V8-blok al niet verkeerd klinkt (vooral hoogtoerig in de tunnels), kan het altijd beter. Dat vond ook Steve Hamilton – vooral bekend van ‘The Hamiltion Collection‘ – en bracht zijn Porsche daarom graag langs bij Hochman Fabrication voor een ‘straight-pipe’ uitlaat.

De ‘straight piped’ 918 Spyder start op

Bron: © The Hamilton Collection / YouTube

Niet eerder werd de Porsche 918 Spyder gebruikt voor zo’n systeem. Dit is vooral vanwege de complexiteit van het systeem onder de auto. Bovendien is het lastig om in de motorruimte plaats te maken voor zulke aanpassingen. Tóch lukte het Hochman Fabrication, en het resultaat is de moeite waard. Oorverdovend? Zonder twijfel. De 918 Spyder gilt nu met maar liefst 129dB!

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.