[VIDEO] Zó klinkt de nieuwe VW Golf GTI TCR!

[VIDEO] Zó klinkt de nieuwe VW Golf GTI TCR!

Eind februari werd de nieuwe Volskwagen Golf GTI geïntroduceerd met 245 pk. Onlangs werd de nog hetere GTI TCR tijdens het testen gespot op de Nürburgring. Enig minpuntje? Hij klinkt nergens naar…

De GTI TCR tussen de GTI en de R en komt met enkele exterieur wijzigingen ten opzichte van de standaard GTI. Zo zien we aan de voorkant gebogen randen op de onderste hoeken. Het heeft geperforeerde remklauwen en de remklauwen lijken bovendien iets groter te zijn dan bij de GTI. De dakspoiler is eveneens een stukje groter en er zit een ander sierstuk tussen de uitlaten.

Net als de GTI gebruikt de GTI TCR een 2,0-liter viercilinder, maar deze opnieuw afgestemde motor levert naar verluidt 290 pk, in plaats van 245 pk. Als deze cijfers niet genoeg voor je zijn, zou de Golf R naar verluidt een 333 pk op de weg zetten. In tegenstelling tot andere Golf performance uitvoeringen, zou de R gebruik maken van vierwielaandrijving. De 0 tot 100 km/h sprinttijden en de topsnelheden zijn helaas nog niet bekendgemaakt. Op de Nederlandse prijzen moeten we ook nog even wachten.

Foto’s via Motor1.com

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.