[VIDEO] Zo klinkt de nieuwe RS6 met Milltek uitlaat!

[VIDEO] Zo klinkt de nieuwe RS6 met Milltek uitlaat!

Ze klinken veel te zacht! Is de veel gehoorde kritiek op de nieuwe Audi RS6 Avant. Dankzij allerlei regeltjes en wetten met betrekking tot CO2 uitstoot moeten autofabrikanten verschillende vormen van filters in de uitlaat plaatsen om zo de uitstoot te beperken. Dit zogenoemde partikelfilter komt het geluid niet ten goede…

Maar dan hebben ze niet gerekend op uitlatenfabrikant Milltek! Voor de Audi RS6 van de vorige generatie, de C7, was de Milltek uitlaat een schot in de roos. Tik deze combinatie in op YouTube en je wordt overspoeld met filmpjes van knetterende RS6’en. Het was dus een kwestie van tijd voordat de het bedrijf een uitlaat voor de Audi RS6 Avant C8 zou ontwikkelen. Inmiddels zijn ze uitontwikkeld en tonen ze het resultaat in een video.

Indien je het bent vergeten: onder de motorkap vind je de bekende 4,0-liter V8 met dubbele turbo met een vermogen van 600 pk en een koppel van maximaal 800 Nm. De Audi RS6 Avant C8 heeft zo’n 3,6 seconden nodig om vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken en dankzij het RS Dynamic Pakket Plus loopt ‘ie door tot 305 km/h. Nu rest alleen nog de vraag: wanneer zien we de eerste exemplaren met zo’n Milltek uitlaat in Nederland?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.