[VIDEO] Zo klinkt de nieuwe RS6 met een volledig Akrapovic uitlaat!

[VIDEO] Zo klinkt de nieuwe RS6 met een volledig Akrapovic uitlaat!

Een veel gehoorde kritiek op de Audi RS6 Avant van de C8-generatie is dat het geluid veel te tam is. Nu zijn er al diverse systemen beschikbaar, maar toch blijft het allemaal redelijk beschaafd. Tot vandaag…

We kijken naar een Audi RS6 die een volledig Akrapovic uitlaatsysteem krijgt, inclusief de Akrapovic downpipes! In de video toont Oscar Gräper de originele katalysator inclusief het vervloekte OPF-filter. Dit filter is de mede verantwoordelijk voor dat tamme geluid zorgt. Gelukkig wordt de OPF-filter verwijderd en wordt de katalysator vervangen door een sportkatalysator. Als je dergelijke veranderingen doorvoert krijg je zonder twijfel de nodige storingen in je display. Dit wordt vakkundig weggeschreven in de software en daarnaast wordt de RS6 getuned naar 730 pk en +1000 Nm koppel. Dat is 130 pk en 200 Nm meer dan het origineel!

Gelukkig wordt er niet alleen maar gepraat in de video en krijgen we het resultaat ook nog te horen. Een groot verschil met het origineel als je het mij vraagt, en bovendien horen we nu ook het nodige gepruttel!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.