[VIDEO] Zo klinken de nieuwe ABT RS6-R en RS7-R!

[VIDEO] Zo klinken de nieuwe ABT RS6-R en RS7-R!

De Audi RS6 Avant en RS7 Sportback van ABT Sportsline tillen het concept van een gezinsauto naar een geheel nieuw niveau.

Tenzij autofabrikanten een overeenkomst sluiten wat betreft een maximaal vermogen, zal de strijd om de meeste pk’s waarschijnlijk nooit verminderen. En dan heb je ook nog tuners zoals ABT Sportsline die er keer op keer een schepje bovenop doen. De ABT Audi RS6-R, die aan het begin van de maand werd onthuld, maakte eerder deze week zijn videodebuut op het YouTube-kanaal Auditography. Hij had het voorrecht om als een van de eersten op pad te gaan met de nieuwe RS6-R. Ook werd voor de gelegenheid de nieuwe RS7-R aan de tand gevoeld.

Beide auto’s rijden op 22-inch wielen en dragen dezelfde Daytona Grey Pearl Effect-lak in combinatie met een speciale wrap. De RS6-R heeft slechts 3,27 seconden nodig voor de 0 tot 100 km/h) sprint en 10,44 seconden om de 0 tot 200 km/h te voltooien. De RS7-R levert ongeveer dezelfde prestaties, aangezien het grotendeels dezelfde auto is. In beide auto’s genereert de twin-turbo 4,0-liter V8 een machtige 730 pk en 920 Nm koppel.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.