[VIDEO] Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur?

[VIDEO] Vrouw achter het stuur, bloed aan de muur?

Vrouwen zijn over het algemeen niet de beste chauffeurs. Tel daar een supercar met achterwielaandrijving en een nat wegdek bij op en het is gegarandeerd BINGO!

Dat je uit moet kijken met een auto met veel vermogen op de achterwielen, dat weten we allemaal wel. Helemaal wanneer je met een auto met veel vermogen op achterwielen in de regen gaat rijden, terwijl de traction control uit staat.

De dame in kwestie, die aan het begin van de video nog blij verteld over het feit dat ze voor het eerst in een gehuurde, ongeveer €600.000,- kostende Ferrari 458 rijdt, (Ja, een Ferrari is duur, heel duur in China) presteert het om binnen enkele seconden de macht over het stuur te verliezen.

Helaas voor haar, gelukkig voor ons, heeft een verkeerscamera het hele gebeuren opgenomen. Het moge duidelijk zijn, deze jongedame weet van toeten noch blazen, zouden wij hier in Brabant zeggen. Het gevoelige gaspedaal van het Italiaanse raspaard werd iets te ver ingedrukt en zoals het een paard dat op hol slaat betaamt, gaat deze totaal zijn eigen weg.

Na een tegemoetkomende BMW X3 te koppen en daarmee nog andere auto’s te raken, komt de vrouw tot stilstand. Wij van Hart voor Auto’s hopen dat ze goed verzekerd is, want de 458 is niet gemaakt voor een paar honderd euro. Tel even mee: de voorbumper, motorkap, zijscherm en wie weet is het chassis ook wel geraakt. Met een €10.000,- ben je er nog niet.

Laat het een les zijn: ga je met een 458 Italia op pad, kijk dan eerst even of de traction control van de 562 pk sterke hengst wel op ‘aan’ staat! Wie van jullie durft het aan om zijn vriendin/vrouw/buurvrouw te taggen in een reactie? Aan alle vrouwen die me nu niet meer mogen, de titel is natuurlijk een grapje. Kunnen jullie wel hebben, toch?

458 Italia Crash China

458 Italia Crash China

458 Italia Crash China

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.