[Video] Vol gas met de Lamborhini Sesto Elemento op de openbare weg!

[Video] Vol gas met de Lamborhini Sesto Elemento op de openbare weg!

Slechts 20 stuks zijn er van de Lamborghini Sesto Elemento, laat het wel duidelijk zijn dat het zeer bijzonder is als je er eentje op de openbare weg tegen zult komen. Maar in Dubai kan alles, zelfs met een Sesto Elemento de snelweg op tussen al het andere verkeer!

Vermogen: 570 PK
Gewicht: 999 KG
Topsnelheid: 354 km/u
Sprint 0 – 100 km/u: 2.5 seconden
Waarde: € 3 miljoen

De Sesto Elemento (“zesde element”) is een tweezitter van Lamborghini. De auto werd als conceptwagen voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Mondial de l’Automobile in 2010. Uiteindelijk werd in 2011 door Lamborghini beslist om deze wagen in een gelimiteerde oplage op de markt te brengen. De Sesto Elemento is volgens Lamborghini de lichtste en krachtigste auto die ze ooit gebouwd hebben. Dit komt doordat de auto voor een groot deel bestaat uit koolstofvezel. Dit verklaart tevens de naamkeuze voor deze wagen, aangezien koolstof het zesde element is in het periodiek systeem.

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.