[VIDEO] Verzameling AMG Black Series in de bingo!

[VIDEO] Verzameling AMG Black Series in de bingo!

Black Series

Wat doe je als je een verzameling van meer dan 160 exclusieve auto’s hebt en je hebt geen ruimte meer om iets nieuws te kopen? Dan moet er toch íets de verkoop in. Een van de laatste auto’s die je zou verkopen, zou je gelimiteerde Black Series zijn. En toch gaan ze alle vier de verkoop in, in één keer.

Weinig mensen zijn zo gefortuneerd dat ze een Mercedes AMG uit de Black Series kunnen bemachtigen, nog minder mensen zijn ze gefortuneerd dat ze er 4 kunnen bemachtigen. En dan is er Michael Fux, die doet er 4 in de bingo, want ja ‘Ik rijd er toch nog nooit in’.

De Black Series zijn er voor de mensen die een normale AMG te normaal vinden. Voor de mensen die vies zijn van nieuw rubber en maar al te graag bij het tankstation staan en hoe toepasselijk, ze zijn alle vier in het zwart uitgevoerd.

Laten we het rijtje van links naar rechts af gaan. Dan komen we eerst de 631 pk sterke SLS AMG Black Series uit 2014 tegen, dan een SL65 AMG Black Series met 670 pk uit het bouwjaar 2009. De C63 AMG Black Series zag het levenslicht in 2012 en kreeg 517 pk mee. En de laatste, de CLK63 AMG Black Series komt uit 2008 en heeft ook een zeker niet misselijke 506 pk’s mee. In totaal meer dan 2.300 pk dus en het allermooiste is, dat de auto’s alle vier minder dan 1.000 mijlen op de teller hebben. Nog geen 1.600 kilometer dus!

In januari kun je gaan bieden op deze mini-verzameling en geschat wordt dat deze verzameling €720.000,- – €850.000,- op moet gaan brengen. Een schijntje voor ons Nederlanders, aangezien de enige in Nederland te koop staande SLS AMG Black Series al bijna de €500.000,- aantikt.

Met wie van je vrienden ga jij een bod uitbrengen?

Black Series

Black Series

Black Series

Black Series

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.