[VIDEO] Twin-turbo Huracán knuffelt muur tijdens dragrace

[VIDEO] Twin-turbo Huracán knuffelt muur tijdens dragrace
Lamborghini, Huracan, twin-turbo, dragrace, video, crash
Bron: © Supercar Fails

Kijk niet raarop als er volgende week op Marktplaats een ‘gebruikte Huracan met wat aanpassingen’ opduikt.

Soms vergeten supercar-eigenaren wat ze nou precies onder hun kont hebben zitten. Zo ook deze man met zijn twin-turbo Lamborghini Huracán. Hij kan de 2,000 pk afstelling van zijn Italiaan niet ‘temmen’, en parkeert hem zo de muur in tijdens een drag race evenement in Sydney, Australië.

Op de beelden zien we hem tegen (wat lijkt als) een Nissan R33 GT-R rollend oplijnen op het lange rechte stuk van Sydney Motorsport Park. De Huracán heeft kort een voorsprong op de GT-R, maar verliest op bizarre wijze grip op de achterwielen.

Nou ja, bizar is het niet per se. Het toevoegen van twee turbochagers is natuurlijk niet even een subtiele upgrade. Een flinke sprong vanaf de standaard 640 pk uit het 5.2-liter V10 blok.

Bron: © Supercar Fails

De twin-turbo Huracán stuitert, na de eerste impact, van de muur af en rolt in zijn achteruit meters verder nog een keer tegen de muur. Alsof de schade voor nog niet erg genoeg is, mist de Huracán nu ook zijn carbon diffusor. Achterpanelen zijn ingedeukt en de knipperlichten werken waarschijnlijk niet meer naar behoren.

Een aantal foto’s tonen de schade aan de voorkant. Het Italiaanse kanon mist zijn motorkap, voorbumper en grille. De eigenaar kan door het verlies van zijn voorruit wat ‘natuurlijke’ airconditioning verwachten.

Hoewel de eigenaar gelukkig zonder kleerscheuren kon uitstappen, is de Lamborghini er wat slechter aan toe. Mocht hij slecht verzekerd zijn, dan lijkt een de aankoop van een nieuwe supercar de betere optie.

Lees ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.