[VIDEO] Top 5 momenten Dutch F1 Grand Prix!

[VIDEO] Top 5 momenten Dutch F1 Grand Prix!

Vandaag kwam dan eindelijk het hoge woord eruit: vanaf 2020 staat er weer een Nederlandse F1 Grand Prix op de kalender!

Circuit Zandvoort en Formule 1-baas Chase Carey maakten vandaag tijdens een officiële persconferentie bekend dat het Nederlandse circuit volgend jaar voor het eerst sinds 1985 terugkeert op de Formule 1-kalender. Het contract geldt voor drie jaar. “Het is een iconisch, historisch circuit”, zei Max Verstappen over het circuit. “Ik vergelijk het een beetje met Suzuka omdat het door dezelfde persoon ontworpen is. Het heeft dus vergelijkbare karakteristieken.”.

Voor de terugkeer van de koningsklasse van de autosport naar Zandvoort is €30 tot €40 miljoen nodig. Bovendien wil de organisatie dat de Dutch Grand Prix de duurzaamste ter wereld wordt, door onder andere optimaal gebruik te maken van het openbaar vervoer en de komst per fiets te stimuleren. De Grand Prix zal plaatsvinden in een festivalachtige setting, met activiteiten voor het hele gezin. Verschillende Nederlandse top-artiesten hebben al toegezegd te willen optreden tijdens het evenement.

In 2020 staat de Nederlandse Grand Prix dus weer op de Formule 1-kalender. Maar ondanks een lange afwezigheid hebben het circuit en de F1 al een rijke en dramatische geschiedenis…

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.