[Video] Zo reageren passagiers op Tesla’s P85D Insane Mode

[Video] Zo reageren passagiers op Tesla’s P85D Insane Mode

We hebben al eerder gezien dat de nieuwe Tesla Model S P85D ontzettend snel is; hij nam het onder andere op tegen een Ferrari 458 Italia, Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale en een Lamborghini Aventador. Als een speer is ‘ie weg maar uiteindelijk wordt hij toch ingehaald, simpelweg omdat zijn topsnelheid lager ligt dan de eerder genoemde sportwagens.

Dat hij vanuit stilstand zo snel van zijn plek komt is natuurlijk te danken aan het feit dat de Tesla een volledig elektrische auto is. Waar auto’s met een brandstofmotor een maximaal vermogen en een maximaal koppel hebben bij een bepaald toerental, is het volledige koppel bij de Tesla’s al vanaf 1 km/h beschikbaar.

Het is een hele ervaring om afgevuurd te worden met de Insane Mode van de Tesla Model S P85D mede dankzij het feit dat je verder geen klimmend toerental hoort. Het is nog leuker om te zien hoe anderen hierop reageren wanneer de bizarre acceleratie voor hun nogal onverwacht komt. DragTimes besloot een aantal mensen mee te nemen en hun reactie van te leggen op video!

Tesla Model S P85D vs Lamborghini Gallardo LP570-4 Super Trofeo Stradale (2)

De Tesla Model S P85D heeft dankzij twee elektromotoren een totaal vermogen van 700 pk en 931 Nm koppel. Hierdoor is het mogelijk om van 0 tot 100 km/h te sprinten in slechts 3,2 seconden en kan er een topsnelheid worden behaald van 250 km/h.

De eerste P85D’s worden vanaf februari in Nederland verwacht en zijn te bestellen voor een vanafprijs van
€ 107.300,-. Zelf je Tesla samenstellen kun je doen op Teslamotors.com!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.