[Video] Tanner Foust gaat los!

[Video] Tanner Foust gaat los!

Met de komst van DRIVETRIBE is er een fantastisch platform ontstaan waar je terecht kan om je verlangens naar autocontent te vervullen. Een van mijn persoonlijke favorieten is te vinden onder de naam Donut Media. Dit is dé plek om de vetste video’s van het moment te vinden. Ik kan je beloven dat je je er geen minuut zal vervelen.

Nu plaatsen ze niet alleen video’s van anderen: ze maken ze geregeld zelf ook. Samen met Rockstar is hun nieuwste project tot leven gekomen, waar driftbaas en ex-Top Gear USA presentator Tanner Foust de hoofdrol in speelt. 379 seconden lang volg je het verhaal wat hem met zijn Rockstar-gele stuurtje verbindt. Vrij duidelijk is die sponsoring overigens wel.

Wat niet zozeer een sponsoring te noemen is, maar wel een constant terugkerend item, zijn de wagens van Volkswagen. Wat Ken Block is voor Ford, is Tanner voor Volkswagen, min de over-extreme PR. Op zijn persoonlijke website zijn de specificaties van 3 van zijn auto’s te vinden. Indrukwekkend is zeker niet het laatste woord wat me te binnen schiet.

Zo heeft zijn Rallycross Beetle een 4-in-lijn motor, die er samen met een turbo 544 pk uit perst. Het koppel liegt er ook niet om. Kan ook niet anders, want Rallycrossers van dat niveau staan erom bekend dat ze gemakkelijk de 100 km/u binnen 3 seconden moeten halen. Met een koppel van 525 Nm bij 5000 toeren zou dit inderdaad ook voor weinig problemen moeten zorgen.

Die andere ster uit deze 80’s gestylde video is zijn Drift Passat. Mocht je prestaties van de Beetle iets te karig vinden, dan zal dit beest net wat meer impact op je nieren hebben. Op het eerste oog is het in ieder geval al prima, gezien er voorin een dikke V8 wacht om ontketend te worden. Wat mij betreft zit je daar eigenlijk al mee gebakken, maar hou je vast: het wordt nog veel beter. Niet alleen is het een 700 pk sterke krachtpatser, met behulp van “wat” nitro kan hij er nog eens 200 extra pk’s bij boosten! Voel je je aderen al kloppen?

Ik zou zeggen, kijk Quantum Drift een keer of drie, of nog vaker als je dat liever hebt. Op de twee auto’s die ik hierboven beschreef na, zit er nog veel meer moois in!

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.