[VIDEO] Straight Piping een Porsche Carrera GT!

[VIDEO] Straight Piping een Porsche Carrera GT!

Het YouTube-kanaal Daily Driven Exotics staat garant voor ontzettend goede content wat betreft actie. Damon, de ster van het kanaal, is nogal fan van supercars die de nodige herrie produceren. Onlangs heeft hij de hand weten te leggen op een Porsche Carrera GT en inmiddels is de auto voorzien van een straight pipe uitlaatsysteem.

De Porsche Carrera GT werd gebouwd van 2004 tot en met 2006 in een oplage van 1270 stuks. Het hart van de Porsche Carrera GT is een machtige 5,7 liter V10 met een maximaal vermogen van 612 pk. De 0 naar 100 km/h sprint duurt 3,5 seconden en de topsnelheid ligt op 334 km/h. Het geluid van die V10 is in standaard vorm al fantastisch maar met straight pipes is het geluid ongekend luid. Overduidelijk iets dat perfect bij Daily Driven Exotics past, check de video hierboven!

Persoonlijk begon mijn liefde voor deze auto zo’n 15 jaar geleden. Ik werkte toen op de zaterdag bij een Porsche Centrum van Nederland en mocht daar de nodige 911’jes wassen. De zeldzame keer dat de Porsche Carrera GT van een goede klant gewassen moest worden ging mijn hart sneller kloppen, wát een auto. Destijds kwam oud F1-coureur Christijan Albers ook nog wel eens op de koffie en hij had een Porsche Carrera GT met straight pipes, dat wil zeggen: volledig open. Het geluid dat deze auto maakte was echt de max. Toen hij in de zomer van 2009 weer eens langskwam, kon ik een video maken voor mijn YouTube-kanaal, zie hieronder.

Fast forward naar 2015: Pieter en ik waren inmiddels al een aantal jaar actief met Hart voor Auto’s en reden de ene na de andere bijzondere auto. In september van dat jaar hebben wij naar mijn mening de gaafste ervaring beleefd nadat wij de sleutels kregen van een Porsche Carrera GT. Ook dit exemplaar was voorzien van een straight pipe uitlaatsysteem. Ook die video’s kun je hieronder terugvinden!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.