[VIDEO] Straatracers opgelet! Je auto gaat in de crusher!

[VIDEO] Straatracers opgelet! Je auto gaat in de crusher!

Misdraag je je met je auto voor het oog van de Nederlandse politie, dan is het gevolg vrijwel altijd een dikke prent of het inleveren van je rijbewijs. In Australië pakken ze het iets rigoreuzer aan. 

Ben je in de staat Victoria een beetje Ken Block-achtige praktijken aan het uithalen (lees: driften of burn-outs maken), of organiseer je races/meetings en krijgt de politie daar lucht van, dan ben je nog niet jarig. Nee, je kunt je auto en je rijbewijs inleveren. En waar je je auto in Nederland gewoon weer terug krijgt of in het slechts geval bij de Domeinen misschien terug kunt kopen, zorgen de Aussie’s er wel voor dat je hem niet meer terug ziet.

Misdraag jij je op de openbare weg? Dan gaat je auto de crusher in!‘ is het motto en om te laten zien dat ze geen grappen maken, is deze video online gezet. Voor de JDM-liefhebbers, en eigenlijk iedere autoliefhebber is dit toch wel even doorbijten. Maar toch, ‘eigen schuld, dikke bult’.

De eerste auto die geplet wordt, de bordeauxrode Nissan Skyline R33, was van een 23-jarige man die beschuldigd werd van roekeloos rijden met grote kans op zwaar letsel. De zwarte Nissan 180SX die daarna op het stapeltje oud ijzer mocht, was van een 25-jarige man die aanklachten van dezelfde aard aan zijn broek had hangen. De wet is sinds 2015 van kracht in de staat Victoria en sindsdien zijn er al 24 auto’s samengevouwen tot een pakketje massief ijzer.

Wat leren we hiervan? ‘Voorkomen is beter dan genezen.’ Dus houd het maar bij doerakken op het circuit. Want besluit de politie in Nederland dadelijk ook ineens zo’n grapjes uit te halen, dan is het janken geblazen. Je bent gewaarschuwd!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.